Stille aggregaat kopen of huren?

Heeft u een stille aggregaat nodig voor een evenement, ander zakelijk doel of privégebruik? Wij van Henk Wagenaar BV verkopen én verhuren aggregaten en generatoren aan zowel bedrijven als particulieren door heel Nederland. Onze stille generator maakt zo min mogelijk lawaai, dankzij de ontwikkelde techniek in de diverse systemen in elke afzonderlijke stille aggregaat. Zodoende ervaart u nauwelijks overlast van de draaiende motor en heeft u er enkel profijt van. Voor meer informatie en de beschikbaarheid van een stille generator kunt u gerust contact met ons opnemen.

Ons assortiment is zeer uitgebreid: u vindt bij ons stille aggregaten met verscheidene vermogens (Watt). Welke stille generator u ook wenst te gebruiken, u kunt de stille aggregaat kopen of huren bij Henk Wagenaar. Bekijk ons assortiment en vraag direct een offerte aan.

25 jaar ervaring

Meer dan 25 jaar ervaring in het vak

Landelijke service

We zijn werkzaam door heel Nederland

24 uur bereikbaar

Spoedgeval? We zijn 24 uur per dag bereikbaar

Stille aggregaat van Henk Wagenaar voor ieder evenement

Of u nu een stille aggregaat wilt kopen voor thuisgebruik of voor de inzet bij evenementen, wij helpen u graag het juiste formaat kiezen voor uw toepassing. Zo beschikken we ook over de stilste draagbare generator. Ideaal voor op de camping, onderweg of mee op een boot.

Extra stroomvoorziening

Zoals u wellicht wel weet, is een aggregaat een apparaat dat stroom produceert. In een aggregaat zit een generator (een soort dynamo) die de stroom opwekt. Deze generator wordt weer aangedreven door een motor die loopt op brandstof. Met een aggregaat kunt u elektriciteit opwekken op een plek waar dit niet beschikbaar is, bijvoorbeeld in een weiland. Er hoeft geen aansluiting op het lichtnet aanwezig te zijn. U heeft dankzij onze stille aggregaat altijd toegang tot een (extra) stroomvoorziening. Ideaal voor evenementen in de buitenlucht of als back-up voor uw bedrijf. Niet voor niets noemen we het ook wel ‘noodstroom’.

De werking van een aggregaat

Aggregaten werken door middel van een verbrandingsmotor. De motor zet een fossiele brandstof, meestal benzine of diesel, om in stroom. De werking is als volgt: de brandstof zorgt ervoor dat er kleine ontploffingen ontstaan in de motor. Dit brengt een as in beweging en deze beweging wordt weer omgezet in spanning, de motor dijft de generator aan. De werking van een aggregaat is te vergelijken met de motor van een auto. Het nadeel van een aggregaat op benzine of diesel is dat het veel lawaai maakt. Daarnaast komt er van deze aggregaat stank af, het ruikt naar benzine.

Hoe werkt een stille generator?

Een stille aggregaat heeft een dusdanig gedempte motor, dat hij geen geluid maakt. De diverse systemen zitten kwalitatief uitstekend in elkaar en zijn er speciaal op gericht zo min mogelijk geluid te produceren. Al onze stille aggregaten beschikken over een stille manier van werken. U heeft geen last van het lawaai en de stille generator neemt weinig ruimte in beslag.

  • “Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat de beste aggregaat is voor uw situatie”

Henk Wagenaar aggregaten in Wilp

Een inverter aggregaat, ook wel bekend onder de naam fluisteraggregaat, is de stilste draagbare generator in het aggregatensegment. Deze stille aggregaat werkt op benzine, heeft een aansluiting voor 230 volt en is zuinig in gebruik. Daardoor is de stille generator geschikt als stroomvoorziening voor op de camping en boot, en voor in de camper.

Onze fluisterstille aggregaat is handzaam en licht. Bovendien is de generator vrij stil in geluid, vandaar ook de naam fluisteraggregaat.

De drie typen aggregaten

Er bestaan diverse aggregaten, verschillend in types, formaten, vermogens en brandstoffen. Een stille aggregaat staat samen met de benzine aggregaat en diesel aggregaat bekend als de belangrijkste types:

  1. Aggregaat op benzine: een aggregaat werkend op benzine is een van de meest voorkomende aggregaten. Ze zijn er in verschillende vermogens en daarmee komen ze ook in verschillende prijsklassen. Er zijn 2-takt en 4-takt aggregaten, waarbij laatstgenoemde een stuk zuiniger en stiller zijn.
  2. Aggregaat op diesel: dit is een groot en zwaar aggregaat met veel vermogen. Een diesel aggregaat is over het algemeen betrouwbaarder bij intensievere belasting dan een benzine aggregaat. Dat komt omdat de techniek eenvoudiger is en daardoor minder storingsgevoelig. Het aggregaat op diesel maakt het meeste geluid van alle aggregaten.
  3. Stroomgenerator op stroom: deze stroomgenerator is eigenlijk geen aggregaat meer, maar een extra draagbare accu. Hij is binnen 8 uur volledig opgeladen. Als hij leeg is, kan hij zonder stroom helemaal niks. Dit is een stille generator die 0 decibel aan geluid produceert.

Een stille aggregaat: wanneer te gebruiken?

Als particulier kunt u een stille aggregaat gebruiken als u hier enkel energiezuinige apparaten op aansluit, dus bijvoorbeeld in de camper. Daarnaast zijn stille aggregaten ideaal voor televisieopnames of op andere locaties waar iets wordt opgenomen, zoals festivals en braderieën. Dit gebeurt veelal op locaties buitenaf, en midden in een weiland bevinden zich uiteraard geen contact aansluiten op het net.

  • “De stilste draagbare generator kunt u huren of kopen bij Henk Wagenaar. Ideaal voor privé toepassingen, zoals: in de camper, mee op de boot of als reserve noodvoorziening in huis.”

Stille aggregaat kopen of toch huren?

Via Henk Wagenaar kunt u zowel een stille aggregaat kopen als er eentje huren. Voor beide mogelijkheden is iets te zeggen. Wanneer u regelmatig een stille generator nodig heeft, bijvoorbeeld voor evenementen, dan kunt u ervoor kiezen om in een stille aggregaat te investeren. Op termijn kunt u daar veel kosten mee besparen. Wanneer het echter om een eenmalig iets gaat, zal huren wellicht interessanter worden. Wij denken hier graag over met u mee. Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, kunnen onze adviseurs berekenen welke optie het meest voor u loont.

Installatie door professionals

Als u ervoor kiest om een stille generator te kopen of te huren bij Henk Wagenaar, regelen wij de installatie. Dat is namelijk gewoon onderdeel van onze service. De monteurs uit ons montageteam zijn ware specialisten als het gaat om een veilige en snelle installatie. Bovendien stellen wij de stille aggregaat ook in werking, zodat u en wij zeker weten dat hij goed werkt. Mocht u gedurende de huurperiode professionele hulp willen inschakelen, in de vorm van bemanning of onderhoudswerkzaamheden, kan dat geregeld worden. In overleg is er veel mogelijk.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor het vervoer van de aggregaten naar de plaats van bestemming en het gebruik van de aggregaten zelf, kiezen we voor de brandstoffen CleanFuel HVO20 en CleanFuel HVO100. Dit zijn duurzame diesels die gemaakt worden van verschillende afval- en reststromen zoals gebruikt frituurvet, dierlijke vetten en houtpulp.

Wist u dat u met CleanFuel de CO2-uitstoot tot wel 90% reduceert? Door het gebruik van schonere diesel, dragen wij ook een steentje bij aan een schonere wereld en proberen we de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Deze synthetische diesels zorgen ook voor een beperking van fijnstof, stikstof en andere schadelijke stoffen.

Stille generator kopen of huren?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een stille aggregaat? Of wilt u liever een aggregaat huren? Kom dan in contact met Henk Wagenaar. Wij bieden een stroomoplossing voor elke festiviteit en elk bedrijfsprobleem. Of bieden u de noodvoorziening die u graag achter de hand heeft.

Vraag direct een offerte aan voor meer duidelijkheid over de prijs. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van ons terug. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een adviesgesprek. U kunt ons contactformulier invullen of bellen naar + 31 (0) 571 82 09 97

Veelgestelde vragen

Een doorsnee aggregaat maakt aardig wat geluid. Dat geldt vooral voor de diesel variant. De inverter generator, ook wel stille generator genoemd, is daarentegen vrij stil. Een aggregaat die minder dan 60 decibel produceert, noemen we een stil exemplaar.

Een aggregaat wekt elektriciteit op. Het is een machine waarin de motor de generator aandrijft. Vervolgens zet de generator de energie om in elektriciteit.

Een stille aggregaat kan erg handig zijn voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld bij het organiseren van grote evenementen zoals festivals. U kunt ook denken aan tv-opnames waar het belangrijk is dat er geen storende factoren zijn.

Aggregaten zijn toe te passen voor verschillende soorten doeleneinden. Daarbij kunt u denken aan stroomvoorzieningen op grote en kleine evenementen. Maar ook aan noodstroomvoorzieningen van ziekenhuizen, serverparken, internetproviders en telecommunicatie. In alle gevallen geldt; aggregaten worden gebruikt wanneer er onvoldoende of geen energie beschikbaar is op een locatie.