Professionele aggregaat kopen

Aggregaat kopen, ook wel een noodaggregaat, stroomaggregaat of stroomgenerator genoemd? Dan bent u bij Henk Wagenaar BV aan het juiste adres. Een aggregaat wordt ook wel generator genoemd en is zeer geschikt voor situaties waarin u een stroomvoorziening nodig heeft op een plek waar dit niet vanzelfsprekend is. Denk hierbij aan een festival of bij allerlei andere werkzaamheden. Het is een flinke investering, maar u zult er veel profijt van hebben.

Dankzij een stroomaggregaat van Henk Wagenaar brengt u stroom naar elke wenselijke plaats waar geen stroomvoorziening is. Wij beschikken over een ruim assortiment aan aggregaten met verschillende vermogens. Daardoor bieden wij voor iedere toepassing een passende oplossing. U staat als klant namelijk altijd voorop. Wilt u een stroomaggregaat kopen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via + 31 (0) 6 2206 0913. Wij helpen u graag.

25 jaar ervaring

Meer dan 25 jaar ervaring in het vak

Service

We zijn werkzaam door heel Europa

24 uur bereikbaar

Spoedgeval? We zijn 24 uur per dag bereikbaar

Aggregaat kopen bij Henk Wagenaar

Waarom een professioneel aggregaat of stroomgenerator kopen bij Henk Wagenaar? Onze professionals zitten al meer dan 25 jaar in het vak en helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor elke situatie. Wanneer u bij ons een aggregaat koopt of huurt worden deze geïnstalleerd en in bedrijf gesteld door onze gespecialiseerde werknemers. Zo zijn onze werknemers werkzaam door heel Nederland en 24 uur per dag bereikbaar in het geval van nood. Onze producten zijn daarnaast altijd ruim op voorraad en hebben een snelle levertijd.

Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een generator die door een motor wordt aangedreven en daarbij elektriciteit opwekt. Aggregaten worden gebruikt als extra elektriciteit voorziening in noodgevallen, of op locaties waar verder geen elektriciteit voorziening aanwezig is. Er zijn diverse soorten aggregaten, waaronder de fluisteraggregaat, benzineaggregaat en dieselaggregaat. De generatoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, met verschillende vermogens. Daarbij is voor iedere toepassing dus de juiste aggregaat te vinden.

Wat is het grootste voordeel van een stroomaggregaat?

Een aggregaat is een generator die door een motor wordt aangedreven en daarbij elektriciteit opwekt. Door een aggregaat te kopen zorgt u ervoor dat u altijd voorzien bent van stroom. Een aggregaat of generator voorziet namelijk zelfstandig in de stroomvoorziening, zonder dat het nodig is om aangesloten te zijn op het lichtnet. Met een aggregaat bent u te allen tijde voorzien van stroom, waar en wanneer u dat wenst. Zo kunt u talloze activiteiten organiseren, zonder u ook maar een moment zorgen te hoeven maken over de stroomvoorziening.

Generator, stroomaggregaat, aggregaat of noodaggregaat?

Een aggregaat wordt ook wel een generator, stroomaggregaat of een noodaggregaat genoemd. In de volksmond worden deze termen nogal eens door elkaar gebruikt. Echter betekenen ze toch beide iets anders. Een aggregaat is een door een motor aangedreven generator voor het opwekken van elektriciteit. Deze motor drijft een generator aan en deze zet de mechanische energie om in elektriciteit. U kunt een noodaggregaat kopen om ervoor te zorgen dat u altijd ergens op terug kunt vallen wanneer de stroom plotseling uitvalt.

Professionele aggregaat kopen

Een aggregaat zorgt ervoor dat u altijd en overal stroom heeft. Zo is een aggregaat of generator van groot belang in organisaties waar stroomuitval grote gevolgen heeft zoals in een ziekenhuis of in een bedrijf met koelcellen. Mocht de stroom van het lichtnet falen door bijvoorbeeld kortsluiting of overbelasting, dan heeft u altijd nog stroom van uw eigen noodaggregaat. Ook als u een festival, braderie of andere activiteit organiseert op een locatie waar geen elektriciteit voorziening aanwezig is, biedt een aggregaat of generator uitkomst. Ga dus voor zekerheid door aanschaf van een aggregaat en wees zeker van het feit dat u altijd stroom heeft.

Van evenementen tot omroepen

Iedere situatie is anders en vraagt om een andere vorm van stroomvoorziening. Van een kleine aggregaat voor het werken in de tuin, tot een grote aggregaat voor op een festival. We zoeken graag samen met u naar de juiste oplossing voor uw situatie. We brengen in kaart welk vermogen u nodig heeft en geven eerlijk en deskundig advies over de mogelijkheden en functionaliteiten. Zo bieden wij aggregaten voor onder andere:

  • Omroepen
  • Evenementen
  • Braderieën
  • Festiviteiten
  • Festivals

Uitgebreid aanbod

Aggregaten zijn er in verschillende soorten en maten. De aggregaten verschillen meestal in vermogen en stroomopbrengst. Daarom hangt de keuze van het aggregaat af van het apparaat waarop het aggregaat wordt aangesloten. U kunt voor iedere situatie een passende stroomvoorziening in de vorm van een generator kopen bij Vos Noodstroom. Ons aanbod aan aggregaten is zeer divers. Zo kunt bij ons een ‘simpele’ aggregaat kopen met handmatige bediening, maar ook een geavanceerd systeem dat automatisch reageert. Deze aggregaten variëren tussen kleine draagbare toestellen tot grote aggregaten die een grootte hebben van een auto. Daarnaast bieden wij stille aggregaten aan. Deze aggregaten hebben een dusdanig gedempte motor dat de aggregaten geen geluid maken.

Ons aanbod varieert daarnaast van een aggregaat met een vermogen van 0,2KVA tot een generator met een vermogen tot wel 2000KVA. Alle stroomgeneratoren uit ons assortiment zijn voorzien van een elektrische toerentalregeling én de benodigde veiligheden.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een aggregaat?

Als u van plan bent om een aggregaat te kopen zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden. Het type apparaat waar het aggregaat aan wordt aangesloten is van belang bij het kopen van een aggregaat. Zo hebben grote apparaten veel meer stroom nodig dan kleine apparaten, waardoor een aggregaat met veel vermogen een betere optie is. Bovendien sluiten kleine aggregaten weer beter aan op kleinere apparaten. Verder is de locatie waar u het aggregaat neerzet van belang. Aggregaten zijn in verschillende groottes beschikbaar en hebben dus ruimte nodig wanneer ze geïnstalleerd worden. Bedenk bij aankoop van een aggregaat altijd of u genoeg ruimte hebt om het aggregaat te installeren. Mocht u twijfelen over welk soort aggregaat het beste bij u past? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag over het juiste aggregaat.

De juiste noodaggregaat kopen

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten aggregaten. Hoe bepaalt u nu welk aggregaat het beste bij u past? Bij het kopen van een noodaggregaat, spelen enkele factoren een grote rol. Allereerst bepaalt u hoeveel spanning u nodig heeft. Hiervoor kunt u de kWh-meter in de meterkast bekijken, maar ook het aangegeven Voltage geeft meer duidelijkheid. Vervolgens maakt u een overzicht van het vermogen van alle apparatuur die gelijktijdig moet werken op de stroom uit het noodaggregaat. Op die manier kunt u op een snelle manier het vermogen bepalen. Echter moet u ook altijd rekening houden met de piekstroom. Onder piekstroom verstaan we het extra vermogen dat het apparaat nodig heeft tijdens het opstarten. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende modellen aggregaten, zoals verschillende diesel- en benzinemodellen.

Onderhoud na het kopen van een aggregaat

Na het kopen van een aggregaat heeft deze onderhoud nodig. Naast van advies over installatie van het aggregaat, voorziet Henk Wagenaar u ook in advies over het onderhoud van het aggregaat. Het is tenslotte essentieel voor de levensduur van het aggregaat om deze regelmatig te onderhouden. Door een maandelijkse check en door het proefdraaien van het aggregaat voorkomt u dat het aggregaat het vroegtijdig begeeft. Hierdoor weet u zeker dat u kunt vertrouwen op uw aggregaat op de momenten dat u deze nodig hebt. Wij kunnen u voorzien van advies betreft het onderhoud van het aggregaat en uiteraard staat onze klantenservice voor u klaar om al uw vragen over het onderhoud van het aggregaat te beantwoorden.

Welk vermogen aggregaat heeft u nodig?

Aggregaten zijn, zoals eerder vermeld, verkrijgbaar in verschillende soorten vermogens. Voor het gebruik van elektrische gereedschappen bent u prima af met een aggregaat met een kleiner vermogen. De zwaardere aggregaten zijn daar natuurlijk ook voor te gebruiken, maar zijn ook geschikt voor zwaardere apparatuur. Het vermogen dat u nodig heeft hangt dus sterk af van de toepassing. In ons assortiment varieert het vermogen van aggregaten van 2,8 kVa tot wel 400 kVa. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van het vermogen dat u nodig heeft. Echter moet u ook rekening houden met het soort apparatuur dat u wilt aansluiten op het aggregaat die u gaat kopen. Wanneer u van plan bent om een aggregaat te kopen, adviseren wij u graag welk vermogen het aggregaat nodig heeft voor het apparatuur dat u heeft. Hierdoor vindt u bij Vos Apeldoorn altijd de geschikte aggregaat die aansluit bij uw wensen.

Piekstroom

Bij de keuze voor het vermogen van een professioneel aggregaat dient u rekening te houden met de piekstroom die gevraagd wordt bij het opstarten van een machine. Wanneer uw machine is aangesloten op het lichtnet zal dit geen problemen veroorzaken. Echter kan het zijn dat de piekstroom hoger ligt dan het vermogen van de stroomgenerator. En hoewel een aggregaat uw machine van stroom zou kunnen voorzien wanneer deze al aan staat, zal het aggregaat uw machine bij een te laag vermogen niet kunnen starten. Wanneer dit het geval is, staan onze monteurs graag voor u klaar om de aggregaten op een goede manier bij u te installeren, zodat u er verder geen omkijken meer naar heeft.

Welke apparatuur kan ik aansluiten?

Ook de aan te sluiten apparatuur speelt een rol bij het kopen van de juiste aggregaat, ook wel noodaggregaat genoemd. Er bestaan namelijk gevoelige apparaten die niet goed op elke type generator werken. Hierbij kunt u denken aan apparatuur zoals een laptop, maar ook aan een LCD-televisie. Doorgaans levert een standaard aggregaat niet genoeg wisselspanning op voor dit soort apparatuur. Daarom raden we aan om dit soort gevallen te kiezen voor een fluister aggregaat, dit wordt ook wel een inverter generator genoemd. Een fluister aggregaat wordt ook wel een stille stroomaggregaat genoemd.

Liever een aggregaat huren?

Indien u met regelmaat een aggregaat of generator nodig hebt, raden wij u aan om er een te kopen omdat dit voor u in kosten scheelt. Uiteraard kunt u bij ons ook een aggregaat huren, indien u er slechts incidenteel een nodig hebt. Wij bieden diverse aggregaten te huur aan. Voor de aggregaten die te huur zijn kunt u contact met ons opnemen. Ook bij de verhuur van een aggregaat of generator zorgen wij ervoor dat de generator aangesloten en geïnstalleerd wordt. U hebt er verder geen omkijken naar.

Landelijke dekking

Wij bieden landelijke verhuur en verkoop van materialen aan. Dit houdt in dat u altijd een aggregaat of generator bij ons kunt kopen, waar in Nederland u ook woont. Organiseert u een dansevent in Groningen waar u stroom voor nodig heeft, of is het weer tijd voor het jaarlijkse feestweekend op de voetbalclub in Maastricht? Wij leveren de aggregaat af en installeren de aggregaat op iedere locatie naar wens.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij vinden het belangrijk om ook een steentje bij te dragen aan een schonere wereld. Niet alleen voor het milieu willen wij een duurzame keuze maken, maar zeker ook voor de directe omgeving van onze medewerkers. Daarom kiezen we voor het vervoer van onze aggregaten naar de plaats van bestemming voor een brandstof die de uitstoot van schadelijke stoffen terugvoert. De duurzame brandstof die we gebruiken is CleanFuel HVO20. We gebruiken deze brandstof ook voor de aggregaten die op diesel werken. Er wordt schonere diesel in de aggregaten gegoten om onze impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken.

CleanFuel HVO20 is een 100% synthetische diesel, die gemaakt wordt van verschillende afval- en reststromen (zoals: gebruikt frituurvet, dierlijke vetten en houtpulp) en in dit geval bijgemengd met gewone diesel. Dat zorgt ervoor dat wij 13% CO2-uitstoot reduceren ten opzichte van reguliere diesel. Ook beperken wij hiermee andere schadelijke stoffen, zoals fijnstof en stikstof.

Een andere schonere diesel die wij gebruiken is CleanFuel HVO100. Een 100% synthetische diesel die puur gemaakt wordt van verschillende afval- en reststromen, zoals gebruikt frituurvet, dierlijke vetten en houtpulp. CleanFuel HVO100 is dus géén fossiele brandstof en dat zorgt ervoor dat wij 90% CO2-uitstoot reduceren ten opzichte van reguliere diesel. Ook hiermee beperken we fijnstof, stikstof en andere schadelijke stoffen.

Professionele installatie

Wanneer u besluit om een aggregaat of generator te kopen, installeren de monteurs uit ons montageteam deze graag voor u. Hierdoor weet u zeker dat de installatie vakkundig gebeurd. Bovendien worden ze ook door ons in werking gesteld, zodat u zeker weet dat hij goed werkt. Wenst u gedurende de huurperiode bemanning en onderhoud van het aggregaat? Dat is voor ons geen enkel probleem. In overleg met ons team valt er veel te regelen.

Koop een stroomgenerator bij Henk Wagenaar

Bent u overtuigd van de voordelen die de aanschaf van een aggregaat of generator met zich meebrengt en wilt u een stroomgenerator kopen? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment aan aggregaten en neem vervolgens contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 055 542 1473. Of vraag een offerte aan.
Ook als u vragen heeft helpen onze specialisten u graag verder. Stel eventuele vragen dus gerust. We zijn alle dagen van de week dag en nacht bereikbaar voor noodgevallen en bieden u graag de service die u wenst.

Aggregaat huren? Vraag een offerte aan

Zoekt u een huur aggregaat? Wij zorgen middels een aggregaat voor stroom waar u dat maar wilt. Bekijk het assortiment van onze aggregaten verhuur. Vraag een offerte aan voor meer duidelijkheid over de prijs óf neem contact op voor een adviesgesprek. De website geeft namelijk een beknopte impressie van wat wij zoal voor u kunnen betekenen. In dat adviesgesprek geven wij u persoonlijk advies en een toelichting op het gewenste product en de verhuur van het aggregaat.

Veelgestelde vragen

Het is lastig om te zeggen wat een aggregaat kost. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten, bovendien verschillen ze meestal in vermogen en stroomopbrengst. Zodoende hangt het aggregaat die u koopt geheel af van de toepassing die u voor ogen heeft. Om die reden raden we aan om voor exacte prijzen contact met ons op te nemen of een offerte aan te vragen.

Wanneer u een aggregaat inzet, wilt u natuurlijk wel weten hoe lang u hem achter elkaar kunt gebruiken. Hoe lang hij mee gaat, is geheel afhankelijk van wat u met het aggregaat wilt doen. Voor de ene toepassing is immers zwaarder geschut nodig dan voor de andere. Zo vraagt een braderie om een aggregaat met minder vermogen van een festival met meerdere podia.

Wat voor aggregaat u nodig heeft, is afhankelijk van de toepassing die u voor ogen heeft. Zo vraagt de ene toepassing om meer stroomverbruik dan de andere. Echter is het type aggregaat dat u kiest ook afhankelijk van de plek waar het aggregaat komt te staan. Een groot aggregaat neemt immers veel ruimte in. U kunt ook kiezen voor een stille aggregaat. Deze is bijvoorbeeld ideaal in situaties waarin het van belang is dat een aggregaat zo min mogelijk geluid maakt, bijvoorbeeld bij een televisie omroep.

Ondanks het feit dat veel mensen een aggregaat en een generator vaak met elkaar verwarren, is er wel een verschil. Een generator is namelijk een onderdeel van een aggregaat, en draagt bij aan het opwekken van stroom. Zodoende wordt de benaming generator vaak ook overkoepelend gebruikt. Een generator genereert immers stroom. Voor meer informatie raden we aan om contact op te nemen.